Velkommen til Sjarm og Gledes blogg om klær, interiør, oppussing, dekking av bord, reise osv.

Sjarm og Glede er en godtebutikk for damer ;-) Menn er selvfølgelig også hjertelig velkommen ;-) Vi har ett kjempestort utvalg i gaver, interiør, klær, smykker, belter, noe sko mm. Sjarm og Glede er rett og slett en skattekiste midt i Storgaten 15 i Rakkestad i Østfold.

Åpningstider: man-fre 10.00-16.30, tors 10.00-18.00, lør 10.00-15.00.

Vi har dessverre ingen nettbutikk. Vi kan evt sende i posten, om det er enkelte varer dere vil ha, og bor langt unna ;-) Jeg garanterer ikke at jeg har varene igjen på lager, men det er jo bare å spørre på hringsor@online.no Dere finner oss også på Facebook ;-)


Du er besøkende nr : Free Hit Counters

fredag 8. juli 2011

Hjørneskap - oppussing

Hei :-)
Det har vært stille på meg en stund og det er en grunn til det ;-)
Juli for meg er nemlig maletid ;D

Ovenfor ser dere vårt flotte nye/gamle hjørneskap. Det var furu helt til i forrige uke, og nå har det blitt hvitt :-) :-) Dersom du blar litt lenger ned, så ser du hvordan skapet ble forvandlet steg for steg, og hvordan jeg gjorde det ;-)

Som sagt så var skapet i furu før. Det stod lenge i stua, men så kjøpte vi oss ny sofa, og da var det ikke lenger plass til hjørnskapet. Siden den gang har skapet stått på vent inni gangen, hvor flere andre furumøbler har stått på vent ;-D
Vi hadde ikke ett eneste hjørne ledig i hele huset, men skapet skulle jeg ha ;-D Hjørneskapet var noe av det første møblet vi kjøpte oss, så jeg ville ikke kvitte meg med det. Akkurat som om det første kjøpet betydde noe spesielt ;-) Etter å ha tenkt lenge og vel på hvor det skulle være, fikk jeg den lyse ideen om at jeg kunne jo male det og ha det på kjøkkenet.

Da jeg fortalte det til ei venninne, kommenterte hun:
"Har du noe ledig plass på kjøkkenet du da? Kjøkkenet er jo ikke så stort".

Det hadde hun helt rett i, men ved å flytte om litt saker og ting så ordnet det seg ;-D

Det finnes ikke problemer, bare løsninger ;-D

Mannen min var så snill og hjalp meg meg å skru av hengslene, og ta ut glasset før jeg begynte. Tusen takk Robert ;-)

Jeg vasket det med en sterk blanding av salmiakk og vann (2dl salmiakk i en bøtte med vann). Salmiakk kan nemlig brukes til å matte ned lakkerte flater. Man bør stå ute når man jobber med en så sterk blanding, for man blir helt ør i hodet av det. Jeg hadde neglelakk på fingrene da jeg begynte og alt var vekk da jeg var ferdig, så da kan dere tenke dere selv hvor sterkt det er. Egentlig burde man bruke hansker når man gjør det, men det gjorde ikke jeg. Hendene mine var helt skrumpete etterpå, det så ut som jeg var 100 år ;-D Fy Hilde ;-D


Etter at det hadde tørket, grunnet jeg det med heftgrunn. Jeg brukte vanlig hvit heftgrunn, men heftgrunn finnes i flere farger. Skal man feks male noe mørkt, så kan man ta mørk heftgrunn under.


Jeg stod ute på verandaen og grunnet det. Solen stekte så jeg måtte snu skapet slik det stod med ryggen til solen. Det er ikke noe særlig lurt og male rett i solen. Da tørker det så fort at man ikke rekker og henge med, og det kan bli stygge skjolder.
Jeg hadde egentlig tenkt å bare male utsiden, men så bestemte jeg meg for å male innsiden også. Det er ikke så veldig pent å lukke opp ett hvitt skap, som er furu inni. Så da ble det litt merarbeid og skapet ble hvitt inni ;-D Jeg er glad for det nå, for da kan jeg jo bare ta av skapdørene og ha masse nisser inni der til jul ;-D HIHI ;D Etter at jeg hadde grunnet det med heftgrunn, så malte jeg to strøk med fargen bomull. Det er den fargen som man bruker på vinduer og dører. Hvit er ikke hvit når man begynner å forske på hvitfarger. Det er utrolig mange nyanser av hvit. TIPS
* Når man skal velge farge bør man ha en litt større prøve. Fargen vil forandre seg i lys og mørke ettersom lyset ute endrer seg. Sjekk fargen man ønsker å male i mot en vegg på morgen, dagen, ettermiddagen og kvelden. Da sikrer man seg at man får den fargen man vil ha, og slipper å gjøre malejobben flere ganger.
* Ett lurt tips som jeg vil gi dere er at malingen bør få tørke mellom hvert strøk.
* Jeg brukte liten rulle til grunningen.
* Det blir ikke så veldig pen overflate med rulle, så de siste strøkene bruker jeg pensel. D
a får man en mye finere struktur på finishen ;-)
* Ett annet tips er å sette det man skal male oppå en sponplate. Dersom man setter det på aviser, så vil avisen klistre seg fast i malingen og det blir bare klin når man skal ta det av.


Hver gang jeg maler så tror jeg det er fort gjort...... men hver gang bommer jeg. Det er aldri fort gjort, det tar alltid tre ganger så lang tid som man tror! ;-D
(Jeg tenkte faktisk akkurat slik da jeg begynte på dette innlegget også, det er fort gjort......neida feil ;-D)
Kanskje det er like greit at jeg tenker slik, for ellers hadde jeg sikkert aldri begynt :-D Det er iallfall verdt hvert eneste minutt man har brukt når man er ferdig ;-D


Her ser dere det første bildet dere så igjen. Her er skapet ferdig og på plass på kjøkkenet ;-)
Det gikk akkurat klar av vinduet ;-D Så det var sikkert meningen det skulle dit.


Jeg er iallefall superfornøyd med resultatet :-)

Send gjerne en kommentar og si hva du synes ;-)

Ha en god sommerdag med eller uten oppussing ;-D


Klem Hilde ;-)

4 kommentarer:

camilla sa...

Hællæ. Det skapet ble utrolig fint og det passer jo rett inn i det hjørnet du sa du skulle ha den. Flotters, det kan du være fornøyd med.

Mitt hvite hus sa...

Skapet ble kjempefint... gjør seg med litt maling noen ganger... masse gode tips du kommer med og..

Ønsker deg en fin helg videre..
Klem Kerstin

Grønsdal Gård sa...

Dette ble jo rålekkert! Godt jobba :)

Sjarm og Glede sa...

Hei og tusen takk for kommentarene ;-) Dette skulle jeg jo ha sendt for lenge siden ;-D Jaja bedre sent enn aldri ;-D
Tusen takk for fine kommentarer ;-)
Klem Hilde