Velkommen til Sjarm og Gledes blogg om klær, interiør, oppussing, dekking av bord, reise osv.

Sjarm og Glede er en godtebutikk for damer ;-) Menn er selvfølgelig også hjertelig velkommen ;-) Vi har ett kjempestort utvalg i gaver, interiør, klær, smykker, belter, noe sko mm. Sjarm og Glede er rett og slett en skattekiste midt i Storgaten 15 i Rakkestad i Østfold.

Åpningstider: man-fre 10.00-16.30, tors 10.00-18.00, lør 10.00-15.00.

Vi har dessverre ingen nettbutikk. Vi kan evt sende i posten, om det er enkelte varer dere vil ha, og bor langt unna ;-) Jeg garanterer ikke at jeg har varene igjen på lager, men det er jo bare å spørre på hringsor@online.no Dere finner oss også på Facebook ;-)


Du er besøkende nr : Free Hit Counters

fredag 6. mai 2011

Konfirmasjonsbord - Festbord

Her kommer del to av min reportasje om å dekke bord. I dette innlegget er hovedfargen grønn. "Grønt er skjønt" og kan brukes til mange anledninger. Nedenfor ser dere jeg har tatt ett lysfat med lime, aprikos og sølv oppå en grønn festremse.

Det er veldig fint med kubbelys i ulik høyde på ett sølvfat, også kan man jo stæsje fatet slik man vil. Det er bare fantasien som setter grenser ;-D
For å si noe om hovedpersonen på festdagen, kan man sette på en ramme med ett bilde. Dersom konfirmanten feks har vært i New York, så kan man sette inn ett bilde av frihetsgudinnen ol, og evt. snakke om det i en tale ;-)
Hvis han/hun ikke har vært på tur, så kan man sette inn bilde av konfirmanten som liten ;-) Dette kan jo brukes både til jente og guttekonfirmasjon. Dersom en gutt synes dette blir litt mye kan man jo bare ta ett hvitt eller grått lys isstedenfor det aprikosfargede. En jente kan jo bytte ut det aprikosfargede med rosa feks. De blomstergirlanderene jeg har brukt går i rosa og grønt.
Telysholdere og en girlander er enkelt og gjør seg fint på bordet. Hvis man har store kandelabere på bordet, så blir det ofte for høyt. Det er utrolig irriterende, og sitte og snakke med noen, med store lysestaker foran seg. Så jeg vil anbefale å holde dekorasjonen på bordet så lav som mulig.

Her er ett tips til servietter. Det ble litt rart lys på bildet fordi solen kom akkurat da jeg knipset, men de er mye finere i virkeligheten ;-) Det jeg tenkte, var at man kan lage en vifte med en stor middagserviett under og en lunsjserviett over. De limegrønne i bunn har vi i både kaffe, lunsj og middag. Det er litt skinn i dem og de passer utrolig godt til fest ;-)

Her ser dere ett annet alternativ til serviett som kan brukes av begge.Disse serviettene har en litt annen grønnfarge, men de er utrolig flotte til fest. De morsomme serviettene over kan brukes av alle. Det er jo mange som ikke har noen spesielle interesser, som feks fotball osv.
Man kan også strø forskjellig pynt på bordet. Slik småpynt gjør seg veldig sammen med lysfatetet oppå på en fin festremse. I tillegg er det enkelt og lage til ;-)
En annen ting som egner seg veldig godt til fest er "regndråper" i ulike farger. Nedenfor har jeg brukt limefargede sammen med ett hvitt lys med englevinge på.


Man kan evt pynt med blomst og sommerfugl oppå regndråpene ;-)

Det bugner av ideer til å dekke festbord i ulike farger på Sjarm og Glede. Kom innom så kan du få personlig hjelp til å dekke ditt festbord ;-)


Det kommer flere reportasjer om andre farger om ikke så lenge ;-)

Så titt gjerne innom bloggen igjen om kort tid.


Ha en fin dag ;-)

Klem Hilde

4 kommentarer:

House Number 9 sa...

Hei, og tusen takk for kommentaren!

Her var det veldig mange fine tips!!

Ha en fin helg videre, hilsen Ann Kristin.

Merete sa...

Takk for kommentar i min blogg.
Du er ei allsidig dame som styrer med så mye.
Koselig blogg og butikken er alt for langt unna. Jeg regner med det er i Fredrikstad du hører til? Ja det er langt i fra Tromsø.
Ha en fin helg.

Merete sa...

Mye fint du viser i bloggen din :-)

Sjarm og Glede sa...

Tusen takk for hyggelige og koselige tilbakemeldinger :-)
At jeg er en travel dame er helt sikkert ;-) men man får vel tid til det man har lyst til ;D
Butikken holder til i Rakkestad, som ligger midt i Østfold.
Dersom det er enkelte varer dere vil ha så er det ikke noe problem å sende i posten ;-) Jeg har sendt varer til Tromsø før jeg ;-)
Ha en god dag :-)
Klem Hilde :-)

Det oppstod en feil i denne gadgeten