Velkommen til Sjarm og Gledes blogg om klær, interiør, oppussing, dekking av bord, reise osv.

Sjarm og Glede er en godtebutikk for damer ;-) Menn er selvfølgelig også hjertelig velkommen ;-) Vi har ett kjempestort utvalg i gaver, interiør, klær, smykker, belter, noe sko mm. Sjarm og Glede er rett og slett en skattekiste midt i Storgaten 15 i Rakkestad i Østfold.

Åpningstider: man-fre 10.00-16.30, tors 10.00-18.00, lør 10.00-15.00.

Vi har dessverre ingen nettbutikk. Vi kan evt sende i posten, om det er enkelte varer dere vil ha, og bor langt unna ;-) Jeg garanterer ikke at jeg har varene igjen på lager, men det er jo bare å spørre på hringsor@online.no Dere finner oss også på Facebook ;-)


Du er besøkende nr : Free Hit Counters

mandag 10. mai 2010

Konfirmasjonsbord jente

Når man skal lage ett konfirmasjonsbord for jente, har man utrolig mange muligheter. Jentene vil stort sett være med å bestemme litt selv hvordan bordet skal se ut. Lilla er en utrolig populær farge for tiden, og jeg blir ikke særlig overasket om jentene går for lilla på konfirmasjonsbordet. Lilla passer uttrolig godt sammen med hvitt og sølv.


For å gjøre det litt utradisjonelt, så kan man feks. ha en løper tvers over bordet akkurat der hvor konfirmanten sitter. Da blir plassen til konfirmanten markert på en fin måte, og det blir heller ikke så dyrt med bare en løper. Konfirmanten kan få løperen, og ha som ett minne senere. Eller man kan bruke den ute på verandaen når de deilige varme sommerdagene kommer.


Konfirmanten får selvfølgelig mye oppmerksomhet og mange blikk ved bordet. Det kunne kanskje være fint og ha en liten gruppe med lys foran konfirmanten.
Da har gjestene noe mer og feste blikket på i nærheten av konfirmanten.


Alle jenter "elsker" hjerter, så hvorfor ikke bruke litt hjerter på bordet. Ovenfor har jeg pyntet ett hjerte glassfat med lilla steiner. Lilla, hvitt og sølv kubbelys i ulike str. og høyder gir en fin effekt. La også oppi en perlemansjett og en liten blomst. Dette er enkelt og lage i stand, og blir samtidig en veldig fin dekorasjon.
Jenter liker ofte søte små detaljer i ting og tang. Man kan feks. binde på ett bånd på lyset og henge på en medaljong i båndet. Ett kors er ett fint symbol for denne dagen. Det kan man binde på lys og vaser, eller andre ting det måtte passe til.
Man kan også strø små søte sommerfugler eller blomsterpynt i ulike str. utover bordet.
Jenter liker "stæsj" så det er bare å pøse på ;-D

Den fargen man evt. velger i løper, kan man jo ta igjen i form av annet stæsj på bordet ellers.
Det er også fint og sette lys på sølvfat, og pynte med perler og hjerter eller annet pynt i tillegg.
Der hvor gjestene sitter kan man ha en festremse (smal løper som ikke er mer enn ca 20 cm bred) på midten av bordet. En løper med vanlig bredde, blir ofte for bred på ett slikt bord. Man har jo stort sett dekket på med tallerkner på begge sider av bordet. En smal festremse gir litt luft, samtidig som det er veldig elegant. Festremser finnes i mange ulike farger og utførelser. Ovenfor har jeg brukt grønn og rosa blomstergirlander, som slynger seg mellom lyse og mørke lilla t-lysholdere. Oppå festremsen har jeg strødd klare sommerfugler. Disse sommerfuglene har jeg også i lime, rosa og turkis. De rosa kunne passe veldig godt sammen med lilla, da får man ett friskt og sommerlig uttrykk.
Hvis man har hvit duk i bunnen så er det veldig fint med feks. lilla lysestaker og lilla vase. Lillekonval lukter helt himmelsk og passer godt oppi den lilla vasen med hjerte på.
Det er mye jobb og planlegging foran en konfirmasjon. Gjør det derfor så enkelt så mulig med bordet. Hvis man ikke har tid til å brette massevis med servietter, kan man bare legge den på tallerken. På en slik dag har man ofte en pen serviett, og da egner den seg godt på tallerken.


Da jeg skulle skulle stå til konfirmasjon, så lagde jeg alle blomsteroppsatsene selv. Det tok sin tid kan man si, så er vel kanskje derfor jeg anbefaler folk å gjøre det enkelt for seg selv. Det er en veldig fin, høytidig og flott dag for både konfirmant, familie og gjester. Den går utrolig fort og vips så er den over. Kom gjerne innom meg i butikken, og få råd og tips ;-)

Husk å nyte tiden før konfirmasjonen og selve dagen ;)

Lykke til med dagen og fremtiden ;-) Klem Hilde

2 kommentarer:

Maria sa...

Du er kjempeflink til å gi råd og tips Hilde :D

Sjarm og Glede sa...

Tusen takk for fine komplimanger ;-)