Velkommen til Sjarm og Gledes blogg om klær, interiør, oppussing, dekking av bord, reise osv.

Sjarm og Glede er en godtebutikk for damer ;-) Menn er selvfølgelig også hjertelig velkommen ;-) Vi har ett kjempestort utvalg i gaver, interiør, klær, smykker, belter, noe sko mm. Sjarm og Glede er rett og slett en skattekiste midt i Storgaten 15 i Rakkestad i Østfold.

Åpningstider: man-fre 10.00-16.30, tors 10.00-18.00, lør 10.00-15.00.

Vi har dessverre ingen nettbutikk. Vi kan evt sende i posten, om det er enkelte varer dere vil ha, og bor langt unna ;-) Jeg garanterer ikke at jeg har varene igjen på lager, men det er jo bare å spørre på hringsor@online.no Dere finner oss også på Facebook ;-)


Du er besøkende nr : Free Hit Counters

fredag 29. oktober 2010

Kjøkken sommer 2010

Det er flere som har spurt om jeg kunne legge ut litt flere bilder av kjøkkenet mitt. Så her kommer de ;-) Jeg har prøvd å ta bilder 360 grader på kjøkkenet, så dere kan få snuse i hver krok om dere vil ;-D Kos dere med bildene.
Håper de innspirerer dere ;-)Som dere sikkert har fått med dere, er jeg veldig glad i engler :-) Så de får selvfølgelig plass i hvert eneste rom, tilogmed kjøkkenet ;-D
Disse fine pyntetallerkenene har vi fått av min snille svigermor. Det var egenlig 4 stk, men desverre har den siste knust (selfølgelig den som var finest). Jeg tror det er Carl Larsson som har laget dem. Dere får rette meg om det er feil ;-)

Jeg har ikke akkurat verdens største kjøkken som dere ser. Det er minimalt med benkeplass, så det er litt av en utfordring når man skal lage mat. Spesielt når man skal lage flere ting på en gang ;-( Jaja jeg har heldigvis mulighet til å dra ut skjærefjøla, og bruke den som en benk ;-D
Som nevnt så vidt tidligere tegner jeg hus for folk. Jeg tegner romslig kjøkken med gode arbeidsbenker, så slipper iallefall de å ha liten plass ;-)
Erfaringen min med lite kjøkken og liten benkeplass, kommer rett og slett andre til gode.
Jeg må innrømme at kjøleskapet ikke ser så ryddig ut i det daglige ;-D Vanligvis henger det masse huskelapper i forbindelse med skole, fotball, trening og ellers andre ting som en bør få med seg. De egnet seg liksom ikke på bildet synes jeg.
Jeg er glad i både gamle ting og nye ting, og blander dem ofte. Nå for tiden er jo alt lov innen interiør (og takk og pris for det). De fleste har jo flere gamle ting de er glad i, og som man tar vare på. Men innimellom er det så kjekt å bare fornye seg litt, og få det til å stemme med alt det man har fra før. Jeg synes det er utrolig morro og lage min egen stil, som ingen har maken til.

Dette skiltet synes jeg er litt kult ;-D Gutta får gjerne lage mat her, bare de vasker etter seg ;-)
Jeg vet at det ser litt pussig ut med strikker på skuffen...... ;-D De må rett og slett være der for at ikke skuffen skal gå ut ;-) Dette er jo tross alt egentlig ett gammelt furukjøkken, som jeg har malt. (Se hvordan det så ut før, ved å bla på eldre innlegg på bloggen min) Tror det er like gammelt som huset vårt, som er fra 1985 om jeg ikke husker feil. Da er det kanskje ikke så rart at det har merket tidens tann ;-)

Den brune kjempefine boksen har jeg kjøkkenredskap i. Synes den er veldig praktisk fordi den har lokk :-) Før hadde jeg kjøkkenredskaper åpent i en krukke på kjøkkenbenken. Det føltes etterhvert så urenslig, jeg skulle jo tross alt bruke de i matlaging. Så kom jeg på denne ideen, og var skikkelig fornøyd med meg selv en stund ;-D
Jeg tok ett stemningsbilde i mørkret, bare for å se forskjellen på hvordan fargene forandrer seg. Har vel erfart at det beste er nok å ta bilder i dagslys ;-)
For de av dere som lurer på hvilken farge jeg har brukt på vegg og innredningen, så heter den Claro. Den er hvit men med litt gult i. Det gjør at den blir en veldig varm farge, nesten litt gammeldags aktig. Jeg har brukt den fargen på veggen, på innredningen, inni skaper og ellers andre steder jeg vil ha hvit. Jeg er rett og slett kjempefornøyd med den. På selve innredningen på kjøkkenet tok jeg i tillegg ett par lag med klarlakk. Fant ut at det var greit å ha litt ekstra lag og vaske på. For er det en ulempe med hvitt jeg vil trekke fram, er det at "møka" og soten fra lys og peis synes utrolig godt. Før sommeren skulle jeg bare vaske vekk litt sot fra veggen......jada..... Det ble veldig hvitt der hvor jeg vasket, og ellers så veggen skikkelig møkete ut :-( Det endte med at jeg plukket ned alt på veggen, tok langkosten med cilit bang, og gikk på veggene med dødsforakt ;-)
Det var kanskje en litt tøff sak for ryggen..... for 3 dager etterpå fikk jeg låsning i ryggen. Etter flere uker med akupunktur, massasje og kiropraktor så begynner det nå og rette seg.
Jeg håper ikke dette skremte dere bort fra hvite vegger ;-D for det var i såfall ikke meningen.
Nå når jeg først har malt de hvite, ville jeg ikke byttet for alt i verden. Jeg nyter den friheten det gir meg, og bytte ut farger og ting etter hvilken vei humøret farer ;-)
Dessuten så jo kjøkkenet mitt dobbelt så stort ut med hvite vegger :-D
Jeg kan fint leve med det kjøkkenet noen år til ;-D selv om jeg river meg i håret av benkeplassen ;-D
Ønsker dere alle en riktig god helg, og pass på helgevasken blir litt for tøff ;-D
Klem Hilde

9 kommentarer:

sylvia sa...

hei Hilde.
så koselig et kjøkken du har,fullt av detaljer, ja har nok engler over alt jeg å.
tusen takk for titten.
ha en nydelig helg,
klem fra sylvia

Bossa sa...

Hei Hilde. Koselig kjøkken du har. De tallerkene er med motiv av Carl Larsson. Har flere (11 stk) selv. Det er flere serier av slike.
Ha en nydelig helg. klem :O)

LYKKEBO sa...

Flott kjøkken du har! Og koselig med bordet under vinduene-;)
God helg!

Sjarm og Glede sa...

Tusen takk for koselige kommentarer ;-)
De ble jeg veldig glad for.
Klem Hilde :-)

Anonym sa...

Hei.

Så heldig jeg var som fant bloggen din !
Jeg må si du har et utrolig koselig hjem.
Er så enig med deg i at det er viktig å skape sin egen stil. Det har vi gjort også , blandet nytt og gammelt og ting VI liker :)Men samtidig er det kjekt å få inspirasjon!
Jeg legger meg til som følger av bloggen din!
Ha en fin dag. Klem fra Ingunn

salige lavendel sa...

Så koselige bilder!! Jeg har også litt for lite benkeplass, og det er helt klart noe jeg også kommer til å tenke på hvis vi flytter eller bygger nytt en gang til. Det er jo faktisk en hel del arbeid som gjøres på et kjøkken til daglig, så benkeplass er viktig. Og så skal man jo også ha plass til litt stæsj for trivselelns skyld da =) Ønsker deg en fin dag og takker for titten på en trivelig blogg.

Elisabeths Borg sa...

Hei Hiled, koselig at du var innom bloggen min og tok deg tid til å legge igjen en kommentar.
Er sant som du skriver, plaleggingen er halve jobben.

Ha en fin helg

Elisabeths Borg sa...

Beklager skrive feilen. Jeg mente: Hilde.
Går litt fort i svingene iblant:-)

Myhome sa...

Hei Hilde!
Tusen takk for koselig hilsen hos meg:))
Stemningsfulle bilder fra ditt kjøkken!!
Lyst og lekkert!!!
Ønsker deg en fin ny uke:)
Klem Anita