Velkommen til Sjarm og Gledes blogg om klær, interiør, oppussing, dekking av bord, reise osv.

Sjarm og Glede er en godtebutikk for damer ;-) Menn er selvfølgelig også hjertelig velkommen ;-) Vi har ett kjempestort utvalg i gaver, interiør, klær, smykker, belter, noe sko mm. Sjarm og Glede er rett og slett en skattekiste midt i Storgaten 15 i Rakkestad i Østfold.

Åpningstider: man-fre 10.00-16.30, tors 10.00-18.00, lør 10.00-15.00.

Vi har dessverre ingen nettbutikk. Vi kan evt sende i posten, om det er enkelte varer dere vil ha, og bor langt unna ;-) Jeg garanterer ikke at jeg har varene igjen på lager, men det er jo bare å spørre på hringsor@online.no Dere finner oss også på Facebook ;-)


Du er besøkende nr : Free Hit Counters

mandag 7. september 2009

Kjøkkenet før oppussing:

Jeg er ei jente som heter Hilde. Jeg elsker alt som har med interiør å gjøre. Jeg driver en egen interiørbutikk i Rakkestad som heter Sjarm og Glede. Foreløpig kommer jeg til å skrive litt om mine egne oppussings prosjekter. De er det mange av når man har ett eldre hus og ta vare på. Etterhvert vil jeg sikkert skrive litt om det som skjer i butikken også. Men foreløpig litt innspirasjonsbilder fra mine egne prosjekter. Ha lenge hatt lyst til å blogge om interiør, og endelig tok jeg mot til meg og gjorde det :-)

Begynner med kjøkkenet:


Dette viser hvordan kjøkkenet vårt så ut før og etter at det ble pusset opp. Den blå fargen på veggen og furuinnredningen har stått slik siden vi kjøpte huset i 1996.


Det trengtes sårt en oppussing, og endelig fikk jeg ånden over meg og gikk i gang. Første steg på veien mot endring av kjøkkenet, var å kaste ut hjørnebenken som fulgte med huset.Jeg snudde bordet og beholdt de to hvite stolene med kryss i ryggen. Synes det hjalp litt på kjøkkenet, men fortsatt var jeg ikke fornøyd......Det viste seg å bare være begynnelsen på endringene der...... Fikk ånden over meg og vasket ned kjøkkenet med salmiakk. Så malte jeg veggene i en varm hvit farge. Trodde jeg skulle bli fornøyd med det,.... men neida,..... gikk igang med kjøkkeninnredningen også og den ble malt i samme farge som veggen. Etter noen uker hvor jeg hang på veggen etter arbeidstid ble jeg endelig ferdig :-) se nedefor.

Kjøkkenet etter oppussing:
Kjøkkenet så større ut, og vi fikk bedre plass da jeg valgte å sette inn ett mindre kafebord . Vi spiser ikke der uansett, da vi spiser i spisestuen.


Da jeg var ferdig med å ”stæsje” kjøkkenet etter alt arbeidet med oppussingen var det en meget fornøyd jente som betraktet verket sitt etterpå :-)
Jeg var så heldig å få en blomsterbukett av mannen min :-) Den passet perfekt inn i mitt nye nydelige kjøkken. Jeg trives så godt der når jeg lager mat for tiden.

Kjøkkenet har aldri vært stort, men bare ved å male og gjøre noen enkle grep der ble det ett helt nytt kjøkken. Mamma spurte tilogmed om vi hadde slått ut veggen. Men det hadde vi jo ikke. Hadde tenkt å bytte ut kjøkkenet om noen år, fordi det er temmelig slitt. Men nå er jeg ikke så sikker på om jeg vil det allikevel. Det er litt sjarmerende når det er slitt også. Nå trives jeg veldig bra på kjøkkenet selv om det ikke er verdens største kjøkken.

"Kan man være glad for lite, har man mye å være glad for"
Det var det jeg hadde på hjertet i for nå.
Klem Hilde :-)

4 kommentarer:

NIB sa...

Hei!

For en flott forandring!!

Ser jo så mye større, luftigere og lysere ut - i tillegg til at det har gått fra 0-10 i stil!

Velkommen i bloggverden, der kjøkkenoppussing kanskje ikke går under små men STORE gleder i live - hihi!

Sjarm og Glede sa...

Takk for hyggelig kommentar om kjøkkenet mitt ;-)
Skikkelig fornøyd med karakteren jeg fikk ;-D
Klem Hilde

Hilde Lund sa...

Skikkelig fint, Hilde. Syns du bør legge ut flere bilder og fortsette bloggen. Veldig inspirerende - får lyst på masse nytt :)

PS. Maria syns det var skikkelig gøy i dag.

Sjarm og Glede sa...

Takk for nok en hyggelig kommentar :-) Jeg lover å legge ut flere bilder. I går satt jeg til langt på natt og fant fram mine prosjektbilder. Så bare jeg får systematisert dem kommer de på løpende bånd :-D Ellers
er jeg en fersk blogger ennå da. Så kan hende utseende forandrer seg fra tid til annen. Da er det bare meg som tester litt ;-D på innstillingene. Nei nå skal jeg legge ut noe før det blir helt natta ;-) Ha en god natt alle dere som har vett på å legge seg når klokken er 23.00 ;-) Klem Hilde

Det oppstod en feil i denne gadgeten